Compact Plus Mestvergister

Compact Plus Mestvergister

De Compact Plus Mestvergister is een robuuste en flexibele mestvergister die speciaal ontwikkeld is om een veebedrijf energieleverend te maken en de emissie van broeikasgassen te reduceren. De installatie kenmerkt zich door een hoge betrouwbaarheid en om die reden zo min mogelijk kans op storingen. De complete installatie is ontworpen op basis van industriële standaarden en materiaalkeuzes. Zo is de vergister van gestort beton, het pompsysteem van RVS en heeft de container een betonnen vloer om trillingen en geluiden te minimaliseren.

Vergister

De vergister bestaat uit een geïsoleerde betonnen tank met een dubbelmembraan geïsoleerd gasdak en twee roerwerken. De roerwerken zijn in hoogte en hoek verstelbaar waardoor probleemloos elke drijflaag, zinklaag of schuimlaag weg kan worden gemixt. 

Container

De overige componenten worden geleverd in een plug-and-play container. In de container bevinden zich de besturingskast, het VacuümDrukTank pomp-systeem, het verwarmingssysteem en de gasopwerkingsinstallatie. Vanwege de betonnen vloer en de geïsoleerde wanden is de installatie erg stil, waardoor deze nagenoeg niet wordt opgemerkt door de omgeving.

VacuümDrukTank (VDT)

Het systeem beschikt over een centraal pompsysteem voor het aanzuigen van de verse mest én voor het wegpompen van het digestaat, het VacuümDrukTank pompsysteem. Dit unieke pompsysteem maakt het mogelijk om van en naar meerdere pomplocaties te pompen. 

Gasopwerkingsinstallatie

In de Compact Plus Mestvergister is een gasopwerkingsinstallatie geïntegreerd. De gas-opwerkingsinstallatie bestaat o.a. uit een biogasreinigingsinstallatie, een gascompressor en hoogwaardige membranen. De restwarmte van de gascompressor wordt teruggewonnen om het externe warmtegebruik van de vergister verder te minimaliseren. 

Volledig geautomatiseerd

De Compact Plus Mestvergister is uitgerust met een geavanceerd besturingssysteem waarmee het volledige proces automatisch kan worden aangestuurd. Middels het Rimote besturingssysteem kan op elk moment van afstand worden ingelogd om de installatie te monitoren.