Advies en GVO

Advies & GVO

Haalbaarheidsanalyse

Biogas Plus kan ondersteunen in het onderzoeken of een biogasproject haalbaar is. Hiervoor kan Biogas Plus een indicatieve CAPEX afgeven en een meerjarige begroting voor uw project opstellen.

SDE subsidie's en meetzaken

Biogas Plus verzorgt SDE+ subsidie aanvragen voor biogasinstallaties. Daarnaast verzorgt Biogas Plus voor een grote groep klanten de meetprotocollen, meetrapportages en overige zaken die met de SDE afhandeling te maken hebben. Tevens heeft Biogas Plus ervaring met tal van andere subsidies die van toepassing kunnen zijn bij biogasinstallaties.

Vergunningsaanvragen

Biogas Plus verzorgt vergunningsaanvragen zowel op het gebied van de WABO (milieu en bouw) als de Wet Natuurbeheer voor biogasinstallaties. Ook heeft Biogas Plus een eigen tekenafdeling waardoor het merendeel van de benodigde tekeningen door Biogas Plus zelf opgesteld kunnen worden. Daarnaast werkt Biogas Plus nauw samen met een aantal milieu- en bouwbureau’s die de installaties kennen en daardoor snel de benodigde onderzoeken kunnen aanleveren.

Financieringsaanvragen

Biogas Plus verzorgt ondersteuning van financieringsaanvragen voor biogasinstallaties. Deze ondersteuning kan bestaan uit het opstellen van een rendementsberekening welke mogelijk kan worden onderbouwd met een massa-, energie- en/of warmtebalans. Tevens kan een controle worden uitgevoerd op het geprognotiseerde menu van de installatie. Indien gewenst kan Biogas Plus een controle uitvoeren op de CAPEX en/of en offerte leveren voor de bouw van (onderdelen van) de complete biogasinstallatie.

GVO bemiddeling en ISCC certificering

Biogas Plus bemiddeld in de verkoop van uw groen gas certificaten (GVO's) en groen gas. Door het uitgebreide netwerk van Biogas Plus ontvangt u hiervoor altijd een hoge of marktconforme prijs. Daarnaast ondersteund Biogas Plus in het ISCC certificeren van uw installatie, inclusief het opstellen van het bijbehorende administratiesysteem. Verificatie geberurt door onafhankelijke auditors.