Nieuws

Nieuws

bouw van biogasinstallatie Alkmaar gestart

Vrijdag 02 september 2022

Afgelopen week gaf wethouder en locoburgemeester Nicole Mulder van de gemeente Alkmaar het startschot voor de bouw van de biogasinstallatie van Sustenso. In aanwezigheid van o.a. CEO Hans van der Weide en onze projectleider is de eerste heipaal de grond in geslagen.
­­
De biogasinstallatie van Sustenso gaat organische reststromen omzetten in groen gas. De eerste stap in dit proces is het fermentatieproces, waarin bacteriën het organisch materiaal omzetten in biogas. Vervolgens wordt het ontstane biogas gereinigd, gedroogd en ontdaan van CO2, waardoor (groen) gas ontstaat, dat kwalitatief exact gelijk is aan het traditionele aardgas.


Als hoofdaannemer mag Biogas Plus de engineering, inkoop, bouw en het projectmanagement verzorgen. Deze installatie zal jaarlijks zo’n 5 miljoen m³ groen gas produceren, waarmee 3.300 huishoudens voorzien kunnen worden van groen gas. Na de officiële aftrap van het project zijn de genodigden toegesproken door de wethouder, waarbij ze het enthousiasme en de toewijding van de initiatiefnemers benadrukte. De productie van groen gas zal naar verwachting in 2023 van start gaan.

Terug naar nieuwsoverzicht