Hygiënisatiesysteem

Hygiënisatiesysteem

Met de pasteurisatie van Biogas Plus kunt u op een zeer efficiënte manier digestaat of drijfmest pasteuriseren en exportwaardig maken. Tijdens het pasteurisatieproces wordt de mest gedurende een uur op 70 graden Celsius gebracht (hygiënisatie).

Met onze pasteurisatie voldoet u aan de EG Verordening nr. 1069 / 2009 (dierlijke bijproducten) waardoor u dierlijke bijproducten mag verwerken in uw biogasinstallatie. 

Met behulp van een pomp wordt het product in de pasteurisatietank gepompt. In de tank wordt het digestaat opgewarmd tot > 70 graden Celsius. De tanks zijn voorzien van een roerwerk waardoor het product homogeen blijft gedurende de pasteurisatie. 

Voordat het product in de tank wordt gepompt wordt het product eerst versneden en passeert het een zeef. Op deze manier wordt gegarandeerd dat er geen deeltjes groter dan 12 mm de pasteurisatietank ingaan. Dit is een eis vanuit de EG Verordening. 

De pasteurisatietanks staan op weegcellen die een goede administratie van de gepasteuriseerde hoeveelheden waarborgen. Het complete pasteurisatieproces wordt via de besturing gelogd. 

De pasteurisatie installatie kan binnen en buiten worden opgesteld.

Naast het leveren van de complete pasteurisatie installatie kan Biogas Plus ook voor de benodigde nVWA-erkenning verzorgen, inclusief HACCP analyse.

Enkele kenmerken:

  • Modulair systeem, tanks van 15m3 (roestvrij staal) 
  • Batchgewijs pasteuriseren
  • Cyclustijd 2,5 uur 
  • Warmteverbruik 43,6 kWh (157 MJ) per ton digestaat (38°C - 72°)
Hygiënisatiesysteem
Hygiënisatiesysteem
Hygiënisatiesysteem